Hos Røde Kors Julehjælp i Køge har man med stor glæde konstateret, at Sct. Georgsgildet, i daglig tale kaldet Køgegildet, igen i år støtter op om den lokale julehjælp.

Sidste år var det Coronaen, i år er det følgevirkninger af krigen i Ukraine og den deraf følgende høje inflation, som rammer mange børnefamilier, der i forvejen er udsatte.

– Nu står de i en endnu dårligere situation end før. Og i familier hvor overskuddet i forvejen ikke er stort, rammer det ekstra hårdt. Det går især ud over børnene, der igen mærker, at de ikke er som de andre. De børn har hårdt brug for vores omsorg og støtte. Vi bruger også julehjælpen som døråbner til vores forskellige aktiviteter for sårbare børnefamilier, fortæller Røde Kors Køge.

Gildemester Conny Gertsen fortæller om baggrunden for gaven: – I Køgegildet har besluttet, at vi som følge af de problemer, der er fulgt i kølvandet på krigen i Ukraine, igen i år vil støtte julehjælpen med 10.000 kroner.

Hun pointerer, at det ikke var muligt at yde denne støtte, hvis ikke der var en gruppe i Køgegildet, som ihærdigt arbejder med at øge salget af ”de grønne lodsedler” og generere et overskud, der fordeles som støtte til spejderne og til humanitær hjælp.

Du kan stadig nå at købe en grøn lodseddel og både støtte et godt formål og få chancen for at vinde en julekurv. Læs mere på www.koegegilde.dk.

 

 

 

 

 

Ved at købe en grøn lodseddel fra Køgegildet kan man både være heldig
og vinde en julekurv og samtidig støtte den lokale Røde Kors-julehjælp.