Ø-GRUPPENS AKTIVITETER 2018

Ø-gruppen besøger både store og små øer, og i 2018 blev det til forskellige besøg på hovedøen, Sjælland. Det blev til en tur til Nordisk film og på det nye M/S Museet for Søfart i Helsingør.

I junis varme gik turen til Langeland med en dejlig tur i Tranekærs slotshave og rundvisning på Langelandsfortet. Indkvartering på Hotel Rudkøbing Skudehavn og næste dag sejltur til Strynø for at møde Kjeld, som fortrinlig og levende viste os rundt på den meget flade ø. Her bor ca. 200 øboer i et solidt fællesskab med mange forskellige foreninger.

Ø-gruppen stod for gildets faste årlige sommertur, denne gang til Lammefjorden, Esterhøj og Højby kirke.

Sidst i august stod overskriften på et besøg på svenske Hanö. Inden da et lille visit i Dalby kirke lidt øst for Malmö. Desuden frokost på Ivö ved Kristianstad. Indkvarteringen fandt sted i Sölvesborg, men inden denne, fik vi en meget grundig guidet byvandring gennem gader og stræder i Sölvesborg. Byen er fast forankret i det danske og var blandt andet bindeled mellem Skåne og Blekinge. Dagen derpå var den store attraktion på turen. Et besøg på Hanö i strålende sol og varme, må man ikke gå glip af.

November bød på et besøg på Politimuseet. Jørgen (pensioneret politibetjent) fortalte om selve museet og havde en række morsomme og interessante historier fra tidligere tider.